گزارش وبینار «جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام»

یکشنبه, ۳۰ آذر, ۱۳۹۹

وبینار «جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام» به همت انجمن علمی دانشجویی تاریخ و تمدن اسلامی، روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه ۹۹ با حضور جناب آقای دکتر سید ضیاءالدین میرمحمدی (معاون آموزشی و عضو هیات علمی گروه تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی) برگزار گردید.
دکتر میرمحمدی در ابتدا، مدل، منطق و استراتژی‌های متفاوت در ارتباط با کشف و تحلیل جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام را در دو شیوه بیان فرمودند و تاکید کردند که این دو شیوه و منطق می‌تواند کاربرد زیادی در زمینه جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام داشته باشد. این دو شیوه از قرار ذیل می‌باشد:
۱. منطق و مدل قیاسی در کشف و تحلیل جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام؛
۲. منطق و مدل استقرایی در کشف و تحلیل جریان شناسی معرفتی تمدن پژوهی در جهان اسلام؛
عضو هیات علمی دانشگاه معارف با اشاره به پنج جریان معرفتی مرتبط با تمدن پژوهی در جهان اسلام، عنوان کردند که این جریانات را با منطق و مدل قیاسی می‌توان کشف کرد:
جریان معرفتی اول: تمدن پژوهی براساس رویکردهای مطالعاتی در جهان اسلام؛
جریان معرفتی دوم: تمدن پژوهی براساس الگوهای مطالعاتی در جهان اسلام؛
جریان معرفتی سوم: تمدن پژوهی بر اساس نسبت رابطه تمدن با دین در جهان اسلام؛
جریان معرفتی چهارم: تمدن پژوهی بر اساس نسبت رابطه تمدن اسلامی با تمدن غرب در جهان اسلام؛
جریان معرفتی پنجم: تمدن پژوهی براساس مساله شناسی تمدنی (علم شناسی تمدنی و انحطاط شناسی تمدنی و آینده شناسی تمدنی) در جهان اسلام؛
ایشان علاوه بر معرفی کتب مرتبط با موضوع نشست جهت مطالعه به صورت سیر مطالعاتی، شرکت کنندگان در این وبینار را به مطالعه و پیگیری جریان‌های تمدن پژوهی در کشور ترغیب نمودند.
در پایان دکتر میرمحمدی به سوالات مطرح شده توسط شرکت کنندگان در وبینار، پاسخ دادند.