پنجاهمین جلسه تفسیر نهج‌البلاغه توسط استاد مجد فقیهی

چهارشنبه, ۲۸ آذر, ۱۳۹۷

پنجاهمین جلسه تفسیر نهج‌البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه استاد به تفسیر حکمت ۵ نهج‌البلاغه پرداختند.

امیرالمومنین (ع) در حکمت ۵ نهج‌البلاغه می فرماید: « الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ وَ الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ »

دانش، ميراثى گرانبها؛ و آداب، زيورهاى همیشه تازه؛ و اندیشه، آیينه اى شفاف است.

استاد مجد فقیهی در تفسیر فراز «وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ» گفت: آداب جمع ادب است و ادب در لغت به معنای چیزی است که به صورت منظم در کنار هم چیده شود. ادب به رفتارهای منظم گفته می شود که در راستای یک هدف مشخص است.

امیرالمومنین(ع) در نامه ۳۱ نهج‌البلاغه می فرماید:

«وَ اِنَّما قَلبُ الحَدَثِ کَالاَرضِ الخالِیَةِ ما اُلِقَی فیها مِن شَئٍ قَبِلَتهُ فَبادَرتُکَ بِالاَدَبِ قَبلَ اَن یَقسُوَ قَلبُکَ وَ یَشتَغِل لَبُّکَ»

بی تردید دل نوجوان چون زمینی خالی، آماده پذیرش هر بذری است که در آن افکنده شود، پس به تربیت تو شتافتم پیش از آنکه دلت سخت شود و خاطرت به چیزی اشتغال یابد.

برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.